Óvodák és bölcsődék újranyitása

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Tisztelt Szülők!

 

  1. május 20-án megjelent az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.).

Az ebben foglaltak szerint 2020. május 25-től megtörténik az óvodák és bölcsődék újranyitása.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda a Miskolci Egyházmegye – mint intézményfenntartó – jóváhagyásával a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben kezdi meg működését 2020. május 25-től (hétfő).

A gyermekeknek az óvodai nevelésben, ellátásban való részvételét a jogszabályi feltételek szerint biztosítjuk, továbbra is odafigyelve az egészségügyi előírások, feltételek betartására. 

A továbbiakban az étkezést azoknak a gyermekeknek tudjuk biztosítani, akik óvodába járnak.

 

Szeretettel várjuk óvodásainkat! 

 

Kelt: Kazincbarcika, 2020. május 22.

Tisztelettel: Kovács Erika óvodavezető

Rendkívüli változás az óvodai beiratkozásban!

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztere 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás szabálya az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában a következőképpen módosul.

 

Az óvodai beiratkozás új időpontja: 2020. április 2-től 2020. április 20-ig tart.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából megküldött 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat a következőket tartalmazza:

Közlemény rendkívüli szünet elrendeléséről a Miskolci Egyházmegye óvodáiban

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány elleni védekezést szolgáló átmeneti intézkedéseinek körében, az óvodák esetében, a kormány a korábbiakban a polgármestereket jelölte ki arra, hogy ezekben az intézményekben rendkívüli szünetet rendeljenek el az egyes településeken.

A polgármestereknek ez a hatásköre március 30-án megszűnik.

 

A 2020. március 26-án bejelentett intézkedések körében – további központi intézkedésig - a fenntartóknak kell a rendkívüli szünet fenntartásáról rendelkezni.

 

Ennek alapján a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő óvodákban a fenntartó 2020. március 26-án a rendkívüli szünet további fenntartásáról rendelkezett.

 

Vigyázzanak magukra és szeretteikre!

 

Tisztelettel: Kovács Erika óvodavezető