Rendkívüli változás az óvodai beiratkozásban!

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztere 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás szabálya az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában a következőképpen módosul.

 

Az óvodai beiratkozás új időpontja: 2020. április 2-től 2020. április 20-ig tart.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából megküldött 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat a következőket tartalmazza:

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák felvételi eljárása a következő:

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák 2020. április 02-tól (csütörtök) április 17-éig (péntek) fogadják a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatait – melyben a szülőknek meg kell jelölniük a gyermek kötelező felvételt biztosító óvodájának adatait is.

A szándéknyilatkozat eljuttatható az intézmény vezetője felé elektronikus úton, vagy telefonon.

 

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvoda vezetője a gyermek óvodába történő felvételéről 2020. április 20-ig dönt,

Döntéséről írásban értesíti a szülőket, valamint az érintett gyermek kötelező felvételi lehetőségét biztosító óvoda vezetőjét.

Abban az esetben, ha a Szülő nem adja le szándéknyilatkozatát az Angyalkert Görögkatolikus Óvodába az alább közzétett módon, úgy a kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig felveszi a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket.

 

A beiratkozás módja:

Az óvodába való beiratkozás az alábbi elérhetőségekre megküldött szülői szándéknyilatkozat alapján történik (a szándéknyilatkozat letölthető az óvoda honlapjáról).

A nyilatkozat tartalmazza a gyermek személyes adatait, a beírató szülő/gondviselő személyes adatait, illetve a kötelező felvételi körzettel rendelkező óvoda megnevezését.

 

A veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel a szándéknyilatkozatokat a gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőség szerint e-mailben juttassák el, illetve telefonon jelezzék beiratkozási szándékukat.

 

e-mail cím

telefonos elérhetőség

postai cím

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

06/30 861-66-44

 

 

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

3700 Kazincbarcika Kikelet Köz 2

A kitöltött és aláírt szándéknyilatkozat beküldésével.

 

Telefonon érdeklődni lehet: Kovács Erika óvodavezetőnél hétköznapokon, 8.00 és 16.00 óra között.

A kitöltött és aláírt szándéknyilatkozat elküldésével.

 

Kelt: Kazincbarcika, 2020. március 30.

 

 Szeretettel várjuk leendő óvodásaink beiratkozását!

                                                    Kovács Erika

                                                    óvodavezető

                                             P.h

 

 

az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda munkatársai nevében