Angyalkerti ajándék

Szent Miklós ünnepének előestéjén, december 5-én szentelte meg Atanáz püspök az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda imaszobáját.

"Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket (…) s megtaláljátok lelketek nyugalmát." (Mt 11,28-29)

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában 2019. december 5-én, Csodatévő Szent Miklós ünnepének előestéjén imaszoba szentelést tartottak a gyermekek, az óvoda dolgozói, a szülői közösség tagjai, és a meghívott vendégek jelenlétében.

A szentelés szertartását Orosz Atanáz püspök vezette, aki örömmel tett eleget ennek a felkérésnek.

Az óvodában kialakított imaszoba az EFOP 1.3.7-17-2017 – a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda közösségfejlesztő tevékenységének bővítése című pályázat keretében valósulhatott meg.

Az imaszoba kialakításának elképzelése régóta dédelgetett álma volt az óvoda vezetésének. Dr. Janka Gábor atya, az óvoda lelki vezetője, jelentős mértékben támogatta az elképzelést azáltal, hogy az imaszobában elhelyezett ikonokat elkészítette. Ezúton is hálás szívvel köszönjük lelkiismeretes és imádságos munkáját, kérve további tevékenységére a Jóisten áldását.

A gyermekek köszöntő műsorukban megemlékeztek Szent Miklós püspökről, aki ajándékaival most sem felejtkezett meg az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda kis lakóiról. Az új közösségi terem mellett a kis csomagokat is örömmel vették át püspök atyától.

Az imaszoba, mint a közösségépítés új helyszíne, lehetőséget ad arra, hogy az óvodába járó gyermekek, a szülők, az óvoda dolgozói a nap folyamán kicsit megálljanak, és imáikkal, hálaadásaikkal forduljanak a Jóisten felé, akár egyénileg, akár közösen is.

Kovács Erika, óvodavezető