Hirdetmény az Angyalkert Görögkatolikus Óvodába való belépés rendjéről 2021.december 1-től

Tisztelt Szülő/ Gondviselő!

 

A 2021.11.23-án intézményünk kézhez vette professzor Dr. Kásler Miklós Miniszter úr levelét, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának 29/2021. (XI.19) határozatában rendelkezik a Köznevelési Intézményekbe történő belépés rendjéről, a járványügyi védekezés miatt.

Jelen útmutatás a járványügyi védekezést szolgáló intézkedések köréből az intézménybe való belépést és benntartózkodást szabályozza.

Ezen határozatot figyelembe véve az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában (3700 Kazincbarcika, Kikelet köz 2; OM:201562) 2021. december 1. napjától az alábbi intézkedések lépnek életbe, kiegészítve a korábbiakban bevezetett protokollt.

A Belépés rendje:

  1. Az óvodába történő belépés csak akkor engedélyezhető, ha az intézmény ellenőrizte a belépni kívánó személy koronavírus elleni védettségének igazolását, melynek mindhárom típusa elfogadható:
  1. Uniós, digitális COVID igazolvány
      • COVID 19 elleni oltás igazolása
      • COVID 19 negatív teszt
      • COVID 19 fertőzésből való gyógyultság igazolás
  2. nemzetközi oltási igazolvány
  3. Magyarország által elfogadott oltási igazolvány

Aki ezen igazolások egyikét sem tudja felmutatni, nem léphet be az intézmény területére!

 

  1. A gyermeket a köznevelési intézménybe kísérő, vagy onnan hazakísérő 1 fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül léphet be a köznevelési intézménybe addig a pontig, ameddig azt a köznevelési intézmény vezetője meghatározza.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda vezetőjeként a következő határozatot hozom:

  • a gyermeket kísérő nagykorú személy (1 fő) a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkező gyermekével (óvodással) a csoportszobákhoz tartozó öltözőkig léphet be.
  • az intézménybe való belépéshez köteles a szájat és orrot eltakaró maszkot rendeltetésszerűen használni, továbbá a főbejáratnál elhelyezett eszközök használatával a kéz,- és lábbeli fertőtlenítését elvégezni!
  • az a szülő, aki ügyintézés céljából az óvoda további területein tartózkodik, - pl. gazdasági folyosó – köteles védettségének tényét az 1. pontban rögzítettek szerint igazolni.
  • igazolás hiányában nem tartózkodhat szülő az épület további területén (folyosók, tornaterem, sószoba, egyéb helyiségek)

 

Tájékoztatjuk a Szülőket, hogy - figyelembe véve a járványügyi helyzet alakulását - az első félévben esedékes, nagy létszámú gyermek vagy pedagógus egyidejű jelenlétével járó ünnepségeket, kulturális programokat, rendezvényeket későbbre halasztjuk, vagy zártkörűvé tesszük.

 

A gyermekek egészségvédelmének érdekében tisztelettel kérek mindenkit, legyen szíves jelen hirdetményben közölt szabályokat önmagára nézve kötelező érvényűnek tekinteni!

 

Hivatalos levél